Tulpen manie

‘Tulpenmanie’ is een foto op canvas, waarvan het idee bij mij ontstond door een bos bloemen die een goede vriendin van me meebracht bij een weekendje logeren. Nog in de knop steeg de spanning gedurende de dagen die erop volgde, wanneer zou moeten blijken hoe de tulpen groeien en zich langzaam openen en hun volle kleur laten zien. Hoe zit zo’n bloem eigenlijk in elkaar? Als je echt goed kijkt dan is zo’n eenvoudige tulp toch een waar kunststukje op zich. Om dat goed te laten zien heb ik de tulpen uiteindelijk ontleed en alle onderdelen laten zien in deze compositie.

Die spanning steeg aan het begin van de 17e eeuw ook al eens naar een hoogtepunt tijdens een ware beursgekte waarbij tulpen voor extreme bedragen van de hand gingen. Zeldzame tulpen (althans de bollen) gingen voor grof geld van de hand. De verzamelwoede leidde tot gekte onder de rijke kooplieden. Waarna de tulpenbeurs instortte en velen in razernij vervielen (lees meer …).

Tegenwoordig kopen we tulpen gewoon bij de kraam of in de winkel en genieten we volop van deze bloemenwonders. Rust in plaats van razernij. Geniet van een stukje natuur in huis. Als jij deze foto-compositie op canvas afgedrukt wilt hebben dan kan dat.

titel = Tulpenmanie (2021)
status = te koop
formaat (advies) = 50 x 50 cm
materiaal = foto reproductie

als reproductie te koop
in diverse formaten en ondergrond
ga voor info naar de webshop
marcoroling.werkaandemuur.nl


Hoe staat dit bij jou? Klik de afbeelding …

Bekijk andere uit deze serie

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Bekijk ook ander ‘Werk aan de Muur’

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
LinkedIn
LinkedIn
Share
Intragram
WhatsApp