Tegeltje, tegeltje

‘Tegeltje, tegeltje’ is een verwijzing naar de oude keukens en haardplaatsen waar eeuwenlang geglazuurde tegeltjes met afbeeldingen waren gemetseld ter decoratie en ter bescherming van de muren. Vaak zat er geen tot weinig logica in de gekozen afbeeldingen van molens, bootjes, mensen, bloemen, of gewoon wat non-figuratieve elementjes. De bekende ’tegeltjes-wijsheden’ laat ik hierbij buiten beschouwing, hoewel ik er zelf nog eentje bezit, gekregen van een goede vriend, die mijn marathon-ambitie niet echt begreep: ‘Aan hardlopen heeft men niets, men moet op tijd vertrekken’.

De grafische ontwerpen, zoals hier getoond, zijn door mij aanvankelijk gemaakt om afzonderlijk op t-shirts te drukken, maar het mondde uit in teveel details in de vormgeving en een te lastig proces van duurzaam en goed vervaardigen in kleine oplage. Af en toe maak ik nog wel een t-shirt op maat, gewoon omdat het een leuk is en omdat het een persoonlijk kado kan zijn. Maandenlang lagen deze ontwerpen op de digitale plank, totdat ik er opnieuw een uitdaging in zag om er een vrolijke en kleurige compositie van te maken, die eigenlijk overal kan hangen als een tegeltjes-tableau.

Als jij deze foto-compositie afgedrukt wilt hebben dan kan dat. En als je slechts één afbeelding van de negen wil, dus niet de hele compositie, dan kan dat ook. Groot of klein. Maar in alle gevallen zonder tegeltjeswijsheid erop (knipoog).

titel = Tegeltje, tegeltje (2021)
status = te koop
formaat (advies) = 50 x 50 cm
type = grafisch ontwerp

als reproductie te koop
in diverse formaten en ondergrond
ga voor info naar de webshop
marcoroling.werkaandemuur.nl

Hoe staat dit bij jou? Klik de afbeelding …

Ik heb ze zelf ook in twee setjes van vier als onderzetters laten maken. Dat kan ik voor jou ook doen. Bepaal zelf welke vier verschillende afbeeldingen je in een setje wilt. Leuk cadeau, of gewoon omdat je zelf vrolijk wilt worden bij een kop thee. Laat het me weten.

titel = Tegeltje, tegeltje (2021)
setje van vier onderzetters –
status = te koop
prijs = 17,50 eur
formaat = 9,5 x 9,5 cm
materiaal = kunststof op kurk
type = grafisch ontwerp

Op aanvraag, stuur mij een mail

Bekijk ook ander ‘Werk aan de Muur’

LinkedIn
LinkedIn
Share
Intragram
WhatsApp