Grondvolk

‘Grondvolk’ is onderdeel van ‘Nieuw Volk’, een vierluik waarin fictieve groepen mensen worden verbeeldt die de natuur weer gaan opzoeken. Het fuseert oude geschiedenis met moderne cultuur en de ongerepte wereld daaromheen. De nieuwe volken verfraaien zich met wat ze om zich heen vinden, om op te vallen of juist om te camoufleren.

Grondvolk haalt het onzichtbare naar boven. Zuivert bodemschatten en reflecteert de glans van mineralen. Graaft diep.

Grondvolk is gemaakt met bladgoud. O nee, toch niet. Maar wel iets wat net zo dun is en glanst en met een kwastje meteen ergens op moet blijven plakken. Op zo’n oor met ronde vormen en plooien geen gemakkelijke opgave. Maar dat is het graven naar iets moois zowiezo niet.

titel = Grondvolk (2022)
status = te koop
waarde = 450 eur
formaat = 30 x 30 x 8 cm
type = gemengde techniek

Bekijk ook ander ‘nieuw volk’

Er zijn nog drie andere volkeren. Grasvolk gaat schuil in het groen van de natuur. Ze kijkt rond zonder zelf gezien te worden. Solitair en ietwat schuw. Bloemvolk toont kleur en de textuur van de natuur. Opvallend aanwezig en graag bij elkaar. Bladvolk vertelt verhalen over wat er is gebeurd of had kunnen gebeuren. Geeft ervaringen en symbolen door aan anderen. Verbindt met beeldtaal.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress


Tijdens het ‘Weekend van het Portret 2022’ was ‘Nieuw Volk’ te zien bij Stichting Beeldende Kunst (SBK) in Amsterdam aan de KNSM laan. Misschien dat het niet aan de gangbare portretregels voldeed in de klassieke zin van de beeldende kunst, maar in mijn optiek is het verbeelden van een gezicht of een deel ervan met een betekenis en een verhaal toch echt waar kunst kan inspireren en verbazen.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Intragram
WhatsApp