Bloemvolk

‘Bloemvolk’ is onderdeel van ‘Nieuw Volk’, een vierluik waarin fictieve groepen mensen worden verbeeldt die de natuur weer gaan opzoeken. Het fuseert oude geschiedenis met moderne cultuur en de ongerepte wereld daaromheen. De nieuwe volken verfraaien zich met wat ze om zich heen vinden, om op te vallen of juist om te camoufleren.

Bloemvolk toont kleur en de textuur van de natuur.
Opvallend aanwezig en graag bij elkaar.

Bloemvolk is gemaakt met dank aan Hanke die een bos gele tulpen aan Francine gaf. De bladeren zijn erin verwerkt. Prachtige nerven en alle kleuren bladgroen. De bloembladeren zelf kun je beter eten dan dat je ze met plaksel verwerkt, het wordt prut. Dus dat er maar weer vanaf gehaald. Al doende leert men met niet alledaagse materialen werken. Verder zijn de oogharen feitelijk afgeknipte tie-wraps.

titel = Bloemvolk (2022)
status = te koop
waarde = 450 eur
formaat = 30 x 30 x 8 cm
type = gemengde techniek

Bekijk ook ander ‘nieuw volk’

Er zijn nog drie andere volkeren. Bladvolk vertelt verhalen over wat er is gebeurd of had kunnen gebeuren. Geeft ervaringen en symbolen door aan anderen. Verbindt met beeldtaal. Grasvolk gaat schuil in het groen van de natuur. Ze kijkt rond zonder zelf gezien te worden. Solitair en ietwat schuw. Grondvolk haalt het onzichtbare naar boven. Zuivert bodemschatten en reflecteert de glans van mineralen. Graaft diep.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

LinkedIn
LinkedIn
Share
Intragram
WhatsApp