Bladvolk

‘Bladvolk’ is onderdeel van ‘Nieuw Volk’, een vierluik waarin fictieve groepen mensen worden verbeeldt die de natuur weer gaan opzoeken. Het fuseert oude geschiedenis met moderne cultuur en de ongerepte wereld daaromheen. De nieuwe volken verfraaien zich met wat ze om zich heen vinden, om op te vallen of juist om te camoufleren.

Bladvolk vertelt verhalen over wat er is gebeurd of had kunnen gebeuren. Geeft ervaringen en symbolen door aan anderen. Verbindt met beeldtaal.

Bladvolk is gemaakt met de baard van een grijsaard die de tijd symboliseert die is verstreken met het doorvertellen van al die verhalen generatie op generatie. De beeldtaal hier verwijst onder andere naar religieuze praktijken en ideeën, tot stand gekomen in de hoofden van onze voorvaderen. De snippers bladzijden uit een boek blijven als tatoeages overigens netjes binnen de lijntjes. De rode kleur laat zich raden. Misschien was ‘Bloedvolk’ een betere titel geweest.

titel = Bladvolk (2022)
status = te koop
waarde = 450 eur
formaat = 30 x 30 x 8 cm
type = gemengde techniek

2&halfD
Dit werk zit in een speciale categorie, namelijk: 2&halfD. Dat zit tussen 2D en 3D in. Op de overgang van plat naar ruimte, waar op een vlakke drager laagsgewijs iets wordt gecreëerd dat naar je toekomt. Het beeld verandert met het standpunt van waaruit je kijkt. Voor aan de muur, of meer nog … voor een extra dimensie aan je muur.

Bekijk ook ander ‘nieuw volk’

Er zijn nog drie andere volkeren. Grasvolk gaat schuil in het groen van de natuur. Ze kijkt rond zonder zelf gezien te worden. Solitair en ietwat schuw. Bloemvolk toont kleur en de textuur van de natuur. Opvallend aanwezig en graag bij elkaar. Grondvolk haalt het onzichtbare naar boven. Zuivert bodemschatten en reflecteert de glans van mineralen. Graaft diep.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

LinkedIn
LinkedIn
Share
Intragram
WhatsApp