Oogcontact

‘Oogcontact’ uit 2020 is een ruimtelijk werk, dat speciaal is gemaakt voor de Zomersalon tentoonstelling van het CBKZO (Centrum Beeldende Kunst Amsterdam Zuidoost). Een tentoonstelling die in de zomermaanden ter plaatse te bezichtigen was.

Het thema van 2020 was ‘de toekomst’ en ruim tachtig kunstenaars hebben zich daardoor laten inspireren. Maar hoe werkt dat dan … inspireren? Dat is voor iedereen natuurlijk anders. Ik had in Groesbeek bij het vrijheidsmuseum twee antieke stoeltjes gered van hun plek naast de container (hen dus nota bene ‘de vrijheid’ gegeven eigenlijk) en die stoelen werden de basis van het uiteindelijke werk.

De ‘anderhalve-meter-maatschappij’ was in wording, de Zomersalon zelf zou weliswaar een fysieke tentoonstelling zijn, maar met beperkte toegang en online evenementen. Het lag voor de hand om daarmee iets te doen. Afstand houden, maar wat kan dan nog wel? Elkaar een blik gunnen en in de ogen kijken. Dat kan altijd. En is ook een sterke verbinding tussen twee mensen. Of twee stoelen. Elk met een eigen karakter, maar ook met overeenkomsten. Dat zie je terugkomen in de zitting en de rugleuning van beide. De één met een oog, de ander met een zin. Maar beiden met een vizier en op hoge poten geaard.

De stoelen zij nog steeds vrij om te gaan en te staan daar waar ze willen. Met voldoende afstand van elkaar, en voldoende ruimte er omheen. Ze zoeken nog een definitieve plek. Misschien bij jou ergens op de werkvoer, in de ontvangsthal, in de serre, in de openbare ruimte?

Bekijk de flyer (PDF, 720kb) van ‘Oogcontact’ hier >>>
Met dank aan CBKZO voor de uitnodiging om aan deze tentoonstelling te mogen deelnemen.

titel = Oogcontact (2020)
status = te koop, twee stoelen
prijs = 1950 eur
formaat (per stoel) = 60 x 60 x 120 cm
type = ruimtelijk werk, acryl, hout, acetaat

Uitgelicht

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

LinkedIn
LinkedIn
Share
Intragram
WhatsApp